Du er her:   Tjenester   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Brønnerud skole   ›   Aktuelt
Ringblomst
Broderi
Snegle
Lite hjerte
Mikroskop
Broderi
Snegle
Lite hjerte
Mikroskop

Høstmarked 2020

I år kunne vi ikke ha Høstmarked slik vi pleier på grunn av korona, men Høstmarked har det blitt likevel.

Vi fikk ikke til å møtes fysisk i år, men Høstmarked har det blitt likevel. Elevene har laget produkter som selges via foreldrene på Transponder, og vi har laget musikkvideoer.

Høstmarkedet starter alltid med underholdning. I år har vi laget to videoer. Med litt begrensede tekniske muligheter, har alle klassene sunget inn "Sammen-sangen" hver for seg, og så har vi satt det sammen. Lyden er litt rufsete, men innsatsen og innlevelsen fra elevene er topp. Nyt!

Sammensangen

15. september hadde vi koronavennlig skolehagedag for hele skolen sammen med Vitenparken. Det ble tegnet frø, kikket i mikroskop, lett etter småkryp og snekret såkasser. Tenk dere lyden som gjaldet mellom husveggen da 45 elever hamret i vei. Sola, elever og voksne strålte om kapp! Såkassene kan dere forresten kjøpe for minimum 100 kr stykket, og de er det ikke forkjøpsrett på!

Skolehagedagen var også en lansering av nettsiden Brønnerud skole har laget sammen med Vitenparken med støtte fra Ås kommune og Sparebankstiftelsen. Det var for å kunne gi videre alt det Brønnerud skole kan om oppstart og drift av skolehage.

Ta en titt på siden her.

Her hører dere 2. - 4. trinn synger "Den blå planet", igjen tatt opp hver for seg. Solister er Sigrid, Janne og Leah. Trine spiller fløyte og Tone har lagd kompet på Garageband - ekte koronavideo! Bildene er fra skolehagen.

Den blå planet

Mavis Home
Overskuddet fra Høstmarkedet går til Mavis Home i Zimbabwe. Under står det litt om barnehjemmet. Gå gjerne inn på siden deres på Facebook
Mavis Home er et lite barnehjem i Bindura distrikt i Zimbabwe og drives i samarbeid med Mavis Buwa i England. Organisasjonen Mavis Home ble opprettet i 2009, er partipolitisk nøytral og blir ledet av styret i Ås som arbeider for at foreldreløse barn og unge skal få et hjem, beskyttelse og trygghet, samt utviklingsmuligheter og skolegang. Penger til drift av barnehjemmet, kommer gjennom store og små gaver, fra faste givere og fra Brønnerud skole. Mavis sender også privat og når enkeltpersoner gir.
Brønnerud skole har støttet Mavis Home siden 2009. Overskuddet fra Høstmarkedet og Solidaritetskafèen, har gått til Mavis Home. Dette ble til stor hjelp når nytt hus skulle bygges. Det bor sju barn på barnehjemmet nå, der mor Florence er en god og omsorgsfull forelder.
Barna som går på barneskolen, har ikke vært på skolen siden mars på grunn av korona. De eldste som skal ta eksamen, har fått hjelp av en privatlærer som Mavis har betalt. De andre barna har hjulpet til med kyllingene og grønnsakshagen. De dyrker bønner, løk, tomater, mango og mais, men maisavlingen ble ødelagt av en storm.